Rubriek voor vakmensen

Maak kennis met onze experts en de nieuwste trends op het gebied van lichtgewicht oplossingen.

Heldentoren Knokke – nieuwbouwproject
28/06/2024
Heldentoren Knokke – nieuwbouwproject
De Heldentoren in Knokke-Heist staat symbool voor luxe en kwaliteit. Voor dit prestigieuze project leverde Siniat een unieke oplossing met de combinatie van LaDura Premium en Prégyplac harde gipsplaten. Deze innovatie biedt niet alleen brandweerstand en akoestische voordelen, maar kan ook zware belasting dragen zonder risico voor de klant. Dankzij succesvolle tests bij Warrington Fire, biedt Siniat nu als enige op de markt een EI 60 classificatie voor lichte scheidingswanden met consolelasten.
Hoe passen voegmiddelen in een duurzaam beleid?
20/02/2024
Hoe passen voegmiddelen in een duurzaam beleid?
Als professional bied je mee antwoorden op de bouwuitdagingen van morgen. Naast kwaliteit en expertise is ook duurzaamheid daarbij een permanent aandachtspunt, en dat is een goede zaak. Wij bij Siniat vinden het logisch dat we je daarbij ondersteunen, zowel qua aanbod als service. We lichten graag toe waarom kiezen voor Siniat – en bij uitbreiding onze nieuwe voegmiddelen – altijd een duurzame keuze is.
Verbeterd installatiegemak en akoestisch comfort
21/11/2023
Verbeterd installatiegemak en akoestisch comfort
Ontdek de revolutionaire akoestische oplossingen van Siniat: CREATEX en Siniat dB-gipsplaat. Deze innovatieve producten bieden superieur installatiegemak en verbeterd akoestisch comfort voor allerlei projecten, van openbare ruimtes tot woon- en werkgebieden. Lees meer over hoe Siniat het verschil maakt in akoestiek en gebruiksvriendelijkheid.
Siniat productoverzicht
3/03/2023
Siniat productoverzicht
Bij Siniat willen we jullie een goed overzicht geven van de juiste productencombinaties om de beste kwaliteit te garanderen. In het downloadbare productportfolio vinden jullie een duidelijk interactief overzicht van welke producten het best bij elkaar passen. Willen jullie meer informatie over een specifiek product uit het overzicht, kunnen jullie gemakkelijk doorklikken en krijgen jullie u alle details te zien.
21/09/2022
Duurzaamheidsverslag 2021
Naast zijn duurzame portfolio doet Etex meer door voor de komende acht jaar duidelijke ambities te stellen op vijf prioritaire gebieden: gezondheid, veiligheid en welzijn; decarbonisatie; circulariteit; diversiteit, gelijkheid en inclusie; en klantenbetrokkenheid. Het duurzaamheidsverslag 2021 van Etex is hier beschikbaar.
Zomersluiting 2022
20/06/2022
Zomersluiting 2022
Het is bijna zover, onze zomersluiting vindt weer plaats. Een periode waarin onze fabriek een grondig onderhoud krijgt en onze medewerkers een deugddoend verlof. Dit brengt enkele wijzigingen met zich mee in onze bereikbaarheid. Hieronder een overzicht van de verschillende openingsuren van onze diensten.
Etex zet de verschuiving van zijn portfolio naar lichtgewicht en duurzame bouwoplossingen voort met de afronding van de overname van isolatiespecialist URSA
16/06/2022
Etex zet de verschuiving van zijn portfolio naar lichtgewicht en duurzame bouwoplossingen voort met de afronding van de overname van isolatiespecialist URSA
1 juni is een belangrijke mijlpaal voor Etex, aangezien het een vijfde technologie in zijn groeistrategie binnenhaalt. Door de isolatie-expertise van URSA toe te voegen aan Etex’ technologieportfolio, verhoogt Etex zijn vermogen om producten en oplossingen aan te bieden om de bouwuitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. De overname werd aangekondigd in januari 2022 en werd succesvol afgerond nu voldaan is aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.
Schenking modulaire woningen
22/12/2021
Schenking modulaire woningen
Om verschillende gezinnen te helpen die getroffen werden door de overstromingen van de afgelopen zomer, bouwt de Belgische firma Etex gratis vijf duurzame woningen van hoge kwaliteit die in twee weken klaar zijn. Dit nieuwe type modulaire constructie, aangelegd in Rochefort en Pepinster, zal in de toekomst zeker vaker opgetrokken worden om zo in te spelen op de behoeften en nieuwe trends van de woonsector. Waals minister van Huisvesting Christophe Collignon juicht deze aanpak toe.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar