Modulaire houtskeletbouw heeft vele voordelen

Er wordt de komende jaren een felle toename verwacht in het marktsegment van de hout- en metaalskeletbouw. Siniat en Promat investeren daarom fors in oplossingen voor droogbouw.

Houtskeletbouw in België

Modular icon

Houtskeletbouw in België

Houtskeletbouw heeft de toekomst. De voordelen van prefabricage en snelle (en droge) afbouw zorgden al voor een toenemende populariteit. Nu het halen van klimaatafspraken steeds urgenter wordt, zijn het ook die andere grote voordelen van houtskeletbouw die de interesse opwekken. 

Onderzoek door het WTCB en wood.be, alsmede aanvullend eigen onderzoek en ontwikkeling, hebben als resultaat dat heel wat vraagstukken omtrent belangrijke prestaties zoals brand en akoestiek bij skeletbouw, werden opgelost. Zij kunnen de prestaties van massiefbouw evenaren, en zelfs overtreffen. Op bouwtechnisch en –fysisch vlak werden de vooroordelen als zijnde ‘licht is niet goed’, dus in de kiem gesmoord, met als resultaat meer vertrouwen en meer ontwerpen.

Voor het sociaal huisvestingsproject aan de Menslievendheidstraat in de Brusselse Marollenwijk, stelde men een uitdagende visie voorop: de realisatie van betaalbare, kwalitatieve appartementen met een prefab houtconstructie als bouwprincipe. Siniat, Abscis ArchitectenARCHITENKO - Urban Design and Architecture en Studio Ensemble, met PxP Projects bv en WYCKAERT Bouwonderneming als aannemers gingen deze uitdaging aan.

4a00887150ec1b1f9e8252425c1c11c0553 (1).jpg

De kracht van modulair samenwerken

 

Siniat logo.png

De kracht van Siniat
Siniat is een toonaangevende fabrikant van gipsplaatoplossingen voor binnen- en buitentoepassingen. De producten en systemen worden toegepast in gebouwen in het hele land in o.a. scholen, ziekenhuizen en andere gebouwen waarin gewerkt wordt. De Siniat producten zorgen voor een prettige leefomgeving: warmer, droger, rustiger en veiliger. Door de jarenlange ervaring is Siniat een partner die de bouwwereld met raad en daad ondersteunt.

Promat logo.png

De kracht van Promat
Promat is gespecialiseerd in bouwkundige brandpreventie. Keer op keer blijkt Promat in staat om grensverleggend te innoveren. Promat maakt haar missie ‘mensen gezond en veilig laten wonen en werken’ meer dan waar. Met Promat bouwt u op zekerheid: zekerheid van productkwaliteit en zekerheid van hoogwaardige kennis en ervaring. Het uitgebreide assortiment omvat totaaloplossingen die zijn getest en geaccrediteerd door erkende instituten.

 


Siniat en Promat beschikken samen over jarenlange kennis van en ervaring in toepassingen in vezelcement, gips- en calciumsilicaatplaten. Beide bedrijven zijn groot geworden door te innoveren. Geen wonder dus dat de bestaande kennis nu wordt ingezet voor het duurzame bouwen van de toekomst. Houtskeletbouw speelt daarin zonder twijfel een grote rol. In een intensieve samenwerking staan Siniat en Promat nu garant voor (prefab)totaaloplossingen in houtskeletbouw, die voldoen aan alle eisen met betrekking tot brandveiligheid, akoestisch comfort, thermische isolatie en optimale bouwfysische eigenschappen.

 

 

Ontwerpgids houtskeletbouw

Een volledig naslagwerk waarin multidisciplinaire oplossingen worden voorgesteld die rekening houden met stabiliteit, thermische, akoestische én brandveiligheidseisen.

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens

Leveringsadres

Leveringsadres

Door dit formulier in te dienen, gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt om de gevraagde informatie te verstrekken, in overeenstemming met onze Privacyverklaring.

Door dit formulier in te dienen, gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt om de gevraagde informatie te verstrekken, in overeenstemming met onze Privacyverklaring.

 

 

 

 

ontwerpgids_houtskeletbouw.png

Onze Area Sales Managers staan steeds voor je klaar

Bert Van Vaerenbergh

Bert Van Vaerenbergh

Bert Van Vaerenbergh

Thibaut Barbaix

Thibaut Barbaix

Thibaut Barbaix

+32 (0)471 96 11 87
thibaut.barbaix@etexgroup.com

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar