Simple banner image

Weather defence

Weather defence

REVOLUTIONAIRE WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT

De perfecte gevelschil voor lichtgewicht constructies in hout- en staalskelet? Je hebt ze gevonden: Weather Defence, de revolutionaire spouwplaat in gips van Siniat. Een vochtwerende, akoestische en brandwerende gipsplaat – duurzaam bovendien. Het ideale plaatmateriaal voor buiten.

Bekijk de brochure

 

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – INNOVATIE 

De Weather Defence gipsplaat is de ultieme innovatie voor de bouwsector, de crème de la crème voor hout- en staalskeletconstructies. Hiermee scoor je als aannemer, architect of installateur. Deze innovatieve spouwplaat voor wind- en regendichting zorgt tevens voor een betere brandveiligheid en geluidsisolatie van hout- en staalskeletconstructies.

Doordat zowel de binnen- als buitenzijde van de gipsplaat gehydrofobeerd is, biedt hij een hoge weerstand tegen regen, weersinvloeden en schimmels. Het gebouw is meteen wind- en regendicht en hoeft dus niet te worden afgedekt met een regenscherm.

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – KWALITEIT 

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – KWALITEIT 

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – KWALITEIT 

  • De eerste plaat voor buiten: tijdens de installatiefase kan vochtwerende gipsplaat Weather Defence tot 12 maanden worden blootgesteld alvorens de gevelbekleding wordt aangebracht
  • Brandwerende gipsplaat: bezit zowel brandreactieklasse A1 als brandbeschermingsvermogen K2 10/30
  • De grootste meerwaarde: snelle montage, snijden en breken bij de installatie

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – TOEPASSINGEN

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – TOEPASSINGEN

Weather Defence vormt de beste gevelschil voor lichtgewicht constructies in hout- en staalskelet. De gipsplaat is uiterst geschikt als bescherming van de achterliggende isolatie van traditionele muren in metselwerk. Laat je inspireren door onze referentieprojecten.

Project Golden Eye | Sint-Baafs-Vijve

Project Golden Eye | Sint-Baafs-Vijve

Project Golden Eye | Sint-Baafs-Vijve

Project van 15 BEN appartementen langs de Oude Leie-arm met een hoge afwerkingsgraad en moderne architectuur. Voor de buitenzijde werd er gekozen voor een open houten gevelbekleding. De Siniat Weather Defence brandwerende gipsplaat werd toegepast om te voldoen aan de huidige wetgeving inzake brandveiligheid van geventileerde (houten) gevels, op het vlak van brandreactie en vlamdichtheid. Hiertoe dient de gevelisolatie te worden beschermd d.m.v. een plaat met een brandbeschermingsvermogen K2 10 (A1).

Project Mundo-a | Borgerhout

Project Mundo-a | Borgerhout

Project Mundo-a | Borgerhout

Het project Mundo-a wordt het 4de Mundo-centrum in België van Ethical Property Europe: een nieuw gemeenschappelijk kantoorgebouw voor bedrijven die werken rond duurzaamheid, milieu en sociale economie. Dit duurzame complex is volledig gebouwd in hout en hangt als een brug tussen de 2 bestaande wachtgevels. De 1ste verdieping hangt op 6 meter hoogte, zodat de bezoekers onder het gebouw door naar het EcoHuis kunnen gaan. De Siniat Weather Defence spouwplaat werd als brandwerende en luchtdichte gipsplaat op de massieve houtskeletbouw gemonteerd, achter een gevelbekleding van groen gekleurde keramische dakpannen.

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – DUURZAAMHEID 

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – DUURZAAMHEID 

Siniat streeft ernaar om de duurzaamheid van je projecten te verhogen. De Weather Defence gipsplaat past als milieuvriendelijk product perfect in dat plaatje. Bij de productie van de gipskern wordt tot wel 30% gerecycleerd gips gebruikt. De plaat bevat verder geen formaldehyde, noch andere gevaarlijke stoffen en is A+ geclassificeerd op het vlak van VOS-afgifte (vluchtige organische stoffen). 

De Weather Defence gipsplaat is een favoriet in lichtgewicht hout- en staalskeletbouw, een segment met een veel betere ecologische voetafdruk dan de traditionele bouw. En nog goed om weten: deze topper van een gipsplaat verbetert de thermische prestaties van skeletconstructies.