Nieuws

Ontdek hoe Siniat bijdraagt aan een veilige, gezonde en duurzame wereld waarin we niet enkel leven en werken, maar ook genieten van het leven.

Hoe passen voegmiddelen in een duurzaam beleid?
20/02/2024
Hoe passen voegmiddelen in een duurzaam beleid?
Als professional bied je mee antwoorden op de bouwuitdagingen van morgen. Naast kwaliteit en expertise is ook duurzaamheid daarbij een permanent aandachtspunt, en dat is een goede zaak. Wij bij Siniat vinden het logisch dat we je daarbij ondersteunen, zowel qua aanbod als service. We lichten graag toe waarom kiezen voor Siniat – en bij uitbreiding onze nieuwe voegmiddelen – altijd een duurzame keuze is.
Verbeterd installatiegemak en akoestisch comfort
21/11/2023
Verbeterd installatiegemak en akoestisch comfort
Ontdek de revolutionaire akoestische oplossingen van Siniat: CREATEX en Siniat dB-gipsplaat. Deze innovatieve producten bieden superieur installatiegemak en verbeterd akoestisch comfort voor allerlei projecten, van openbare ruimtes tot woon- en werkgebieden. Lees meer over hoe Siniat het verschil maakt in akoestiek en gebruiksvriendelijkheid.
Siniat productoverzicht
3/03/2023
Siniat productoverzicht
Bij Siniat willen we jullie een goed overzicht geven van de juiste productencombinaties om de beste kwaliteit te garanderen. In het downloadbare productportfolio vinden jullie een duidelijk interactief overzicht van welke producten het best bij elkaar passen. Willen jullie meer informatie over een specifiek product uit het overzicht, kunnen jullie gemakkelijk doorklikken en krijgen jullie u alle details te zien.
Zomersluiting 2022
20/06/2022
Zomersluiting 2022
Het is bijna zover, onze zomersluiting vindt weer plaats. Een periode waarin onze fabriek een grondig onderhoud krijgt en onze medewerkers een deugddoend verlof. Dit brengt enkele wijzigingen met zich mee in onze bereikbaarheid. Hieronder een overzicht van de verschillende openingsuren van onze diensten.
Etex zet de verschuiving van zijn portfolio naar lichtgewicht en duurzame bouwoplossingen voort met de afronding van de overname van isolatiespecialist URSA
16/06/2022
Etex zet de verschuiving van zijn portfolio naar lichtgewicht en duurzame bouwoplossingen voort met de afronding van de overname van isolatiespecialist URSA
1 juni is een belangrijke mijlpaal voor Etex, aangezien het een vijfde technologie in zijn groeistrategie binnenhaalt. Door de isolatie-expertise van URSA toe te voegen aan Etex’ technologieportfolio, verhoogt Etex zijn vermogen om producten en oplossingen aan te bieden om de bouwuitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. De overname werd aangekondigd in januari 2022 en werd succesvol afgerond nu voldaan is aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.
Schenking modulaire woningen
22/12/2021
Schenking modulaire woningen
Om verschillende gezinnen te helpen die getroffen werden door de overstromingen van de afgelopen zomer, bouwt de Belgische firma Etex gratis vijf duurzame woningen van hoge kwaliteit die in twee weken klaar zijn. Dit nieuwe type modulaire constructie, aangelegd in Rochefort en Pepinster, zal in de toekomst zeker vaker opgetrokken worden om zo in te spelen op de behoeften en nieuwe trends van de woonsector. Waals minister van Huisvesting Christophe Collignon juicht deze aanpak toe.
Nationale vakbondsactie - 6/12
6/12/2021
Nationale vakbondsactie - 6/12
De nationale vakbondsactie op maandag 6 december zal een impact hebben op onze logistieke dienstverlening. We doen al het mogelijke om de impact hiervan voor u als klant te beperkten.
Etex versterkt zijn marktpositie
26/01/2021
Etex versterkt zijn marktpositie
Met de oplossingen en technische expertise van FSi zal Etex zijn aanbod aan passieve brandbeveiligings- en na-isolatiesystemen kunnen versterken. De oplossingen en het klantenbestand van FSi vullen het portfolio van Etex zeer mooi aan.
Etex Tisselt Magazijn
25/01/2021
Etex Tisselt Magazijn
Ondanks de uitdagingen die de COVID-19-crisis met zich meebracht, werd een groot nieuw Etex-magazijn te Tisselt in gebruik genomen. Het 15.000m² grote magazijn is ontworpen met de nadruk op efficiëntie en veiligheid, waardoor de behoefte aan handmatige verwerking van materialen tot een minimum beperkt wordt.
Siniat is actief in iedere stap van het duurzaam bouwen.
29/10/2020
Siniat is actief in iedere stap van het duurzaam bouwen.
Siniat streeft ernaar om producten te ontwerpen en te ontwikkelen die gedurende hun hele levensduur bijdragen tot het behoud van de natuurlijke rijkdommen en de biodiversiteit, tot het terugschroeven van de CO2-uitstoot ...
Ontwerpgids Modulair Bouwen
9/03/2020
Ontwerpgids Modulair Bouwen
Siniat en Promat in de houtskeletbouw. De kennis en ervaringen van de reeds lang bestaande en aparte toepassingen in vezelcement-, gips-, en calsiumsilicaatplaten, worden nu toegepast in nieuwe en innovatieve skeletconcepten.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar