Prestatie

Prestatie

Prestatie

IMPACT

Maximale weerstand, minimale impact

Wanden die tegen een stootje kunnen. Of het nu in woningen is of openbare gebouwen en kantoren. Daar heb je mechanisch sterke platen voor nodig. Stootvaste oplossingen die beschadiging geen kans geven én die dankzij inbraakwerende eigenschappen de veiligheid verhogen. Wanden met maximale weerstand dus, voor minimale impact. Siniat biedt het antwoord.

Gips- & vezelcementplaten met hoge weerstand

Als fabrikant van gips- en vezelcementplaten willen we verwachtingen op het vlak van weerstand en inbraakwerendheid overtreffen. De Siniat producten LaDura Premium, Resistex en Cementex scoren top op het vlak van zware en stevige belastingen, en qua impactresistentie in publieke gebouwen of gebouwen met veel passage.

LaDura Premium is de meest veelzijdige stootvaste, vezelversterkte, high density gipsplaat van Siniat voor toepassingen in wanden en plafonds die moeten voldoen aan een verhoogde stootvastheid of uittrekwaarde. De plaat bestaat uit een geïmpregneerde, verzwaarde en met hout- en glasvezels versterkte kern. Perfect voor toepassingen in vochtige ruimtes die moeten voldoen aan een bepaalde brandweerstand en/of eisen op het vlak van akoestische isolatie

Voordelen:

  • Grotere impactweerstand, sterker en harder dan normale gipsplaten
  • Ideaal voor een gegarandeerde duurzaamheid in ruimtes met intensief gebruik 
  • Hoge trekweerstand, dus perfect voor bevestiging van hangende lasten zoals radiatoren, hangkasten, waskommen, enz.

Resistex

Inbraakwerende gipsplaat Resistex met afgeschuinde kanten van Siniat

Resistex

Resistex is een innovatieve en stootvaste gipsplaat die speciaal werd ontworpen om weerstand te bieden bij inbraak. De kracht zit in de glasvezelversterkte kern, met een densiteit van 896 kg/m3. Het resultaat is een verbeterde cohesie bij hoge temperaturen en een verhoogde mechanische sterkte. Zowel geschikt voor multi- en single-residentiële als voor niet-residentiële projecten, woningscheidende wanden tussen appartementen en gangen.

De Europese (EN1627) bepaalt aan welke eisen inbraakwerende bouwelementen, zoals deuren, ramen, vliesgevels, rolgordijnen en lichtgewicht constructieonderdelen moeten voldoen.

Deze verordening, definieert 6 verschillende inbraakweerstandsklassen, waaronder weerstandsklasse RC 2, RC 3 en RC 4. Resistex haalt de inbraakwerendheidsklasse 2 en 3 zonder bijkomende staalplaat. Ook RC4 wordt behaald, wel met een staalplaat.

Voordelen:

  • Hoge impact- en stootvastheid
  • Brandwerend (brandreactieklasse A2)
  • Vochtbestendig (H2), geschikt voor sanitaire ruimtes
  • Kan geplaatst worden zoals een traditionele gipsplaat.

Robuuste vezelcementplaat

Siniat gipsplaat Cementex met afgeschuinde kanten

Robuuste vezelcementplaat

Cementex

Cementex is een extreem robuuste vezelcementplaat voor bijna elke omgeving. Denk aan vochtige en natte ruimtes, kamers of gangen met hoge impactbelasting en zelfs terrasoverkappingen. De cement zorgt samen met de vezels in het hardingsproces voor maximale impactweerstand, waterbestendigheid en hoge stootvastheid. Daarnaast heeft de Cementex een zeer goede akoestische performantie dankzij zijn hoge densiteit en de hoogste brandweerstandsklasse A1.

Voordelen:

  • Excellente prestaties op het vlak van impact, vocht, brand en geluid waardoor één type plaat in een volledig project kan gebruikt worden
  • Perfect voor bevestiging van hangende lasten (bv. radiatoren, hangkasten, waskommen)
  • Ideaal voor toepassing in modulaire opbouw of prefabelementen bij houtskeletbouw

Overzicht stootvaste & inbraakwerende producten

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar