Prestatie

Prestatie

Prestatie

BRAND

Brandveiligheid gegarandeerd

De brandveiligheid van een gebouw is topprioriteit. Bouwvoorschriften vereisen 20, 30, 60, 90, of 120 minuten brandbescherming, afhankelijk van het ontwerp en gebruik van de constructie. En als installateur is het zaak om de juiste bouwmaterialen te kiezen, als een vorm van essentiële  brandpreventie en bescherming van de bewoners én de manier om te voldoen aan de basisnormen voor brandveiligheid. 

Brandwerende gipsplaten

De droge afbouwproducten van Siniat komen tegemoet aan de brandveiligheidsnoden in de bouwsector, en zelfs meer dan dat. Onze gipsplaten vertonen een uniek gedrag bij brand: het gips is onbrandbaar en heeft een koelend effect. We ontwikkelden een reeks brandoplossingen met extra toevoegingen voor een nog grotere brandweerstand: Prégyflam en LaDura Premium.

Prégyflam is de ideale brandwerende gipsplaat voor wanden en plafonds die moeten voldoen aan de brandveiligheidsnormen. De plaat bestaat uit een versterkte gipskern en is bekleed met roze karton. Deze gipsplaat komt met diverse diktes, lengtes en kantvormen. Type DF volgens NBN EN 520 - brandreactieklasse A2-s1, d0 volgens NBN EN 13501-1.

Voordelen:

  • Ideaal voor nieuwbouw en renovatie
  • Geschikt voor de bescherming van wanden en plafonds opgebouwd in houten of metalen frames of in beton.

 

LaDura Premium

Extra harde stootvaste gipsplaat LaDura Premium met afgeschuinde kanten van Siniat

LaDura Premium

LaDura Premium is de meest veelzijdige stootvaste, vezelversterkte, high density gipsplaat van Siniat Ze is de ultieme brandwerende oplossing voor o.a. houtskeletbouwsystemen. Speciaal ontwikkeld door Siniat om te voldoen aan brandveiligheidseisen bovenop het akoestische comfort en vochtbestendgheid. Veelal ingezet in projecten waar stootvastheid de norm is, zoals scholen, ziekenhuizen en kleedkamers. En bovenal de favoriete afwerkingsplaat voor in prefab unitbouw, houtskelet en steelframebouw. Type DFH1IR volgens EN520 - brandreactieklasse volgens NBN EN 13501-1.

Voordelen

  • Snel en eenvoudig te plaatsen
  • Beschikbaar met 4-AK (afgeschuinde kanten)
  • Ideaal voor nieuwbouw en renovatie
  • Geschikt voor wanden en plafonds die moeten voldoen aan basisnormen voor brandveiligheid

Overzicht brandwerende producten

8 producten gevonden

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar