Voegmiddelen & duurzaamheid

Voegmiddelen & duurzaamheid

Hoe passen voegmiddelen in een duurzaam beleid?

Als professional bied je mee antwoorden op de bouwuitdagingen van morgen. Naast kwaliteit en expertise is ook duurzaamheid daarbij een permanent aandachtspunt, en dat is een goede zaak. Wij bij Siniat vinden het logisch dat we je daarbij ondersteunen, zowel qua aanbod als service. We lichten graag toe waarom kiezen voor Siniat – en bij uitbreiding onze nieuwe voegmiddelen – altijd een duurzame keuze is.

Duurzame drijfveer

Onder de vleugels van Etex ademen wij duurzaamheid. Innovatie helpt ons daarbij. Al vele jaren onderzoeken we alle mogelijke pistes om onze ecologische en sociale impact te meten en te beheren. Dit stelt ons in staat om bij te dragen aan het creëren van esthetisch aantrekkelijke, inspirerende en verantwoorde woon- en werkruimtes. Enkele duurzame acties:

  • Afvalbeheer: afval van gips gaat bij ons niet verloren. We hergebruiken tot 15% gerecycleerd gips in het productieproces. Naast gips zijn gipsplaten ook bekleed met papier. Na reiniging gaat het papierafval onder andere terug naar de papierindustrie om het opnieuw in te zetten als grondstof bij nieuwe producten.
  • Waterbeheer: we engageren ons voor duurzaam watergebruik, ook tijdens productie. Overtollig water wordt verzameld, gezuiverd en hergebruikt, waarbij ongeveer de helft van het gebruikte water afkomstig is van regenwater. Een lopend project onderzoekt het gebruik van gerecycled riool- en oppervlaktewater in de productie.
  • BREEAM: je kan op ons bouwen voor je BREEAM-projecten, erkend door het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk. Via ons ISO 14001-gecertificeerde Milieumanagementsysteem (EMS) zorgen we voor milieuvriendelijk beheer en continue verbetering van onze processen. Ons EMS scoort tier level 3 , wat 1.5 punten oplevert in BREEAM.
  • Duurzame producten & systemen: met als kers op de taart volledig recycleerbare gipsplaten zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast beschikken we over alle duurzaamheidscertificaten die betrekking hebben op milieu- en omgevingsimpact, inclusief de EPD (Environmental Product Declaration) en LCA (Life Cycle Assessment). Dit stelt ons in staat om onze ecologische voetafdruk nauwkeurig te meten en te beheren, van grondstof tot afvalverwerking.
Voegmiddelen & duurzaamheid

Duurzame verpakkingen

Bij Siniat focussen we ook op duurzame verpakkingsmaterialen. Ons streven: tegen 2030 meer dan 20% circulaire input als grondstof gebruiken (in vergelijking met 2018), geen afval naar de afvalberg brengen en 100% gerecycleerd verpakkingsmateriaal gebruiken. We willen ook plastic verpakkingen met 20% verminderen (in vergelijking met 2018), een terugneemservice aanbieden voor ons productportfolio in 80% van de Europese landen waar we actief zijn, en 50% van onze innovatiemiddelen inzetten op duurzaamheid. We zijn volop bezig om deze missie waar te maken.

Waar noodzakelijk, gebruiken we ecologische materialen zoals FSC-gecertificeerd duurzaam hout voor pallets en duurzaam papier voor labels. Defecte pallets worden gerecycled.

Voegmiddelen & duurzaamheid

Nieuwe voegmiddelen in gerecycleerde emmers

Voor onze nieuwe voegmiddelen was de keuze dus snel gemaakt: de verpakkingen moeten duurzaam zijn, gemaakt van gerecycleerd bronmateriaal. Het resultaat heb je vast al opgemerkt bij de handelaars, zoals de Siniat Finisher Pro en Siniat Fill & Finish Pro in gerecycleerde emmers. Gemaakt van gerecycleerd materiaal en daarom niet langer wit.

De nieuwe voegmiddelen in duurzame verpakkingen dragen bij aan je eigen duurzame transitie. Je vermindert mee de afvalberg, je promoot het hergebruik van materialen en je maakt aan je klanten duidelijk dat je kiest voor een ecologische toekomst. Goed voor het milieu, en mooi meegenomen voor je imago.

Je begrijpt het: als productiebedrijf zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor de samenleving, het milieu en de mensen die voor en met ons werken. Daarom zijn we zeer actief op sociaal gebied, stimuleren we het verantwoordelijke gedrag van onze medewerkers en aannemers in hun dagelijkse werk en sturen we de cultuur van ons bedrijf naar een bewust en duurzaam beheer van hulpbronnen. En de verpakking van onze nieuwe voegmiddelen in gerecycleerde emmers is wederom een belangrijke stap in dat proces. Ga er zelf mee aan de slag, en doe mee.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar