Resistex
Klaar voor iedere confrontatie

Inbraakwerendheid?!

Wat verstaan we onder inbraakwerendheid?
Inbraakwerendheid is de eigenschap van een bepaalde wand om weerstand te bieden tegen aanvallen die gepleegd worden met specifieke gereedschappen gedurende een bepaalde tijd. 

Europese regelgeving
De prestatieklasse van de wand met Resistex platen is gebaseerd op het weerstand bieden tegen pogingen om toegang tot een beschermd gebied te verkrijgen met gebruik van fysiek geweld en standaard gereedschap.
De Europese verordening EN1627 bepaalt aan welke eisen en classificaties inbraakwerende bouwelementen, zoals deuren, ramen, vliesgevels, rolgordijnen en lichtgewicht constructie-onderdelen moeten voldoen. Deze verordening, die overigens de referentie is op vlak van inbraakbeveiliging, definieert zes verschillende weerstandsklasses, waaronder weerstandsklasse RC2, RC3 en RC4.

Weerstandsklasse 2
Bij weerstandsklasse 2 heeft een gelegenheidsinbreker met standaard gereedschap ten minste 3 minuten nodig om in de woning in te breken. De eisen gelden ook voor constructieonderdelen in een scheidingswand tussen bijvoorbeeld een woning of kantoorgebouw en een ruimte van een aangrenzende gebruiksfunctie of aangrenzende gemeenschappelijke ruimte. Voorbeelden van zo’n aangrenzende gebruiksfunctie die met de woning in verbinding staat, zijn praktijk- of kantoorruimtes en garages. Bij een woning in een woongebouw kan men denken aan de scheiding tussen een woning en een aangrenzende gemeenschappelijke gang.

Met Resistex maakt Siniat het mogelijk om inbraakwerende wanden te bouwen die voldoen aan weerstandklasse RC2 en RC3 zonder verwerking van een staalplaatlaag of specifieke accessoires. Deze wand is eenvoudig te monteren in vergelijking met inbraakwerende wanden die wel stalen platen nodig hebben om een bijdrage te leveren aan het realiseren van weerstandsklasse 2 en 3.

Weerstandklasse 3
Bij weerstandsklasse 3 heeft een gelegenheidsinbreker met zwaarder gereedschap ten minste 5 minuten nodig om in de woning in te breken.

Weerstandklasse 4
Bij weerstandsklasse 4 heeft een gelegenheidsinbreker met powertools ten minste 10 minuten nodig om in de woning in te breken.

 

 

Resistex_inbraakwerendheid.png

 

 

Documentation 533x405px.png

Brochure | Sample aanvragen

Brochure | Sample aanvragen

Lees meer over de voordelen, technische eigenschappen en toepassingen van Resistex in onze brochure. Wens je naast de brochure ook een productstaal te ontvangen? Dat kan door bijkomend formulier in te vullen.

Door uw gegevens te verstrekken, erkent u dat Etex uw persoonlijke gegevens zal verwerken om uw vraag te beantwoorden, in overeenstemming met het privacybeleid.

Voorbeeld van een SYSTEEMOPBOUW

Lichte scheidingswand met dubbele stijlen en dubbele Resistex beplating

Wanneer de scheidingswanden moeten voldoen aan hogere geluidsisolatie-eisen, kiest u voor een wand met dubbele stalen profielen, gevuld met isolatiemateriaal en dubbele Resistex beplating aan beide zijden van de wand. Door gebruik te maken van dubbele stijlen zijn deze type wanden mede geschikt voor het integreren van installaties. 

  1. Resistex DFH2IR gipsplaat
  2. CW50/CW75/CW100 profiel
  3. UW50/UW75/UW100 profiel
  4. Bevestiging aan de constructie met schroeven en pluggen
  5. Siniat snelbouwschroeven 3,5 x 25 mm
  6. Siniat snelbouwschroeven 3,5 x 35 mm
  7. Isolatiemateriaal minerale wol
  8. Voeg tussen gipsplaten gevuld met Siniat voegmiddel en voegband
  9. Siniat akoestische isolatieband breedte 9/20 mm

Fire protection-icon.png                  File-check-icon-blue.png

       EI 60                Conform EN1627:2011

 

 

resistex system.png

Werk Resistex af met

Filler B45

Filler B45

Voegmiddel in poedervorm te mengen met water geschikt voor het vullen van naden

Prégylys 75 S

Prégylys 75 S

Finisher in poedervorm te mengen met water voor de afwerking van naden

Readymix Fill+Finish

Readymix Fill+Finish

Gebruiksklaar voegmiddel in pastavorm voor het opvullen en afwerken (2-in-1)