WAB (WET AREA BOARD)

WAB (WET AREA BOARD)

VOCHT- EN SCHIMMELWERENDE GIPSPLAAT WAB

De unieke vocht- en schimmelwerende gipsplaat WAB (Wet Area Board) van Siniat is ideaal voor beschutte buitenplafonds en ruimtes met een extreem hoge luchtvochtigheid. Een must als je bijvoorbeeld (industriële) keukens, badkamers of doucheruimtes wil afwerken met gipsplaten.

WAB voor binnen en buiten

WAB voor binnen en buiten

Vochtwerende gipsplaat WAB bestaat uit een waterbestendige en schimmelwerende gipssamenstelling én een speciaal ontwikkeld waterafstotend glasvlies. Daarom is deze gipsplaat de enige juiste keuze voor een mooie en gladde afwerking van beschutte buitenplafonds. En perfect als ondergrond voor bijvoorbeeld tegelwerk in ruimtes met extreem hoge luchtvochtigheid. Kortom, een topper voor binnen en buiten:

  • WAB binnen: scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds in industriële grootkeukens, collectieve en individuele douches, publieke sanitaire ruimtes, (inpandige) zwembaden, labo’s, productiehallen in voedselindustrie enz.
  • WAB buiten: beschutte plafonds van portieken, luifels, binnenplaatsen, loggia’s, balkons, carports, enz.

4 WEATHER DEFENCE 1920 X 470 PX.jpg

De topprestaties van WAB

De topprestaties van WAB

WAB biedt hoge weerstand tegen water, schimmel en zwam. De gipsplaat presteert ook als plafond- en wandsysteem uitstekend op het vlak van brandwerendheid, geluidsisolatie en stootvastheid. Met het juiste systeem is zowaar een brandwerendheid van 60 minuten en een geluidsisolatie van >52dB mogelijk. WAB is eveneens beschikbaar in een geluidsabsorberende (plafond)versie gipsplaat zodat je zelfs voor vochtige ruimtes met veel lawaai zoals bv. zwembaden een oplossing kan bieden voor problemen rond ruimte en akoestiek. En verder:

  • WAB kan direct worden betegeld of geverfd
  • Met WAB realiseer je eenvoudig een beschut buitenplafond met glad oppervlakte
  • Zeer hoge weerstand tegen wind, vocht en temperatuurschommelingen bij buitengebruik

De favoriete vocht- en schimmelwerende gipsplaat

De favoriete vocht- en schimmelwerende gipsplaat

WAB is de favoriete vocht- en schimmelwerende gipsplaat van aannemers, architecten en installateurs. Daar zit zeker de eenvoudige verwerking voor iets tussen. Die is zoals bij standaard gipsplaten: je kan direct betegelen en hebt geen specifieke vochtwerende doek nodig. Uiteraard biedt Siniat bovenop de WAB gipsplaten alle toebehoren voor een volledig vochtbestendig systeem volgens de regels van de kunst, inclusief corrosiebestendige WAB schroeven, wapeningsgaasband en voegmiddel.