Perfect afgewerkte plafonds door nieuwe generatie geperforeerde gipsplaten

CREATEX plafond in tandartspraktijk

CREATEX is de nieuwe generatie akoestische gipsplaten van Siniat, dat esthetische en geluidsabsorberende eigenschappen combineert. Ze staan gekend om hun eenvoudige plaatsing, snelle afwerking en de unieke CAPT’AIR-technologie om de lucht binnen te zuiveren. Met verschillende perforatiepatronen, vindt u gegarandeerd een plafondplaat die bij het project en zijn akoestische noden past.

De reeks akoestische gipsplaten CREATEX zijn verder ontwikkeld op de LaCoustic-platen, ook van Siniat. “De bouwsector staat niet stil”, zegt Toon Plompen, Product Manager van Siniat. “De perforaties zijn gelijk gebleven, maar we hebben de plaatsing vereenvoudigd en we ontwikkelden een gipsplaat met vlies dat geluidsgolven opvangt en de lucht zuivert. De technologie hadden we al. Die hebben we nu verbeterd en aangepast aan de huidige noden.”

Zo is deze nieuwe generatie uitgerust met de CAPT’AIR-technologie: deze haalt de vluchtige organische stoffen (VOS) uit de lucht . Dit zijn deeltjes die binnen vrijkomen door verwarming, stoffen, verf, kaarsen, vloerbekleding, enzovoort. “Zo vervult CREATEX een luchtzuiverende functie. De plaat absorbeert deze zogenaamde formaldehydes en neutraliseert ze”, zegt Toon. “Daarom komen deze platen helemaal tot hun recht in ziekenhuizen, dokterskabinetten, scholen, hotels, restaurants, noem maar op.”

Eenvoudige plaatsing

Een andere nieuwigheid is de gefreesde V-rand aan de CREATEX-platen waardoor zo goed als naadloos gewerkt kan worden. Ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het plafond kan beter gevoegd worden met behulp van de Siniat mix. Deze koker, die met een manueel of elektrisch spuitpistool kan aangebracht worden, werd ook ontwikkeld na doorgedreven onderzoek. “Uit een marktonderzoek met 800 stakeholders kwam dit voegmiddel en de koker als verpakking er steeds als beste uit. Het voegmiddel is op die manier ook twaalf in plaats van zes maanden goed.”

Een derde belangrijke vernieuwing is de primer die al op de V-rand en de plaat verwerkt is. Dat betekent een handeling minder voor de vakman en perfecte hechting van het voegmiddel. En zo biedt CREATEX heel wat plaatsingsgemak, gecombineerd met een grote architecturale meerwaarde. Let op, wie de platen ter plaatse verzaagt, moet wel die randen nog primeren.

Esthetiek en comfort

De perforaties bestaan in ronde en vierkante vorm, van verschillende groottes en patronen. Zo zijn er in totaal zeven types die verschillende geluidniveaus kunnen onderdrukken en absorberen. “Afhankelijk van de akoestische behoeften van een ruimte, kies je zo de plaat die het best bij het project past”, zegt Toon. “De platen zijn bekleed met een zwart of wit vlies, al naargelang de esthetische voorkeur. De perforaties komen ook mooier uit. Enerzijds lopen ze door tot aan de rand, anderzijds creëer je een constant patroon door de V-naad. Voor grote ruimtes raden we wel aan een laser te gebruiken, zodat de perforaties op dezelfde lijn liggen.”

De sterke ontwikkeling door Siniat uit zich tot slot ook in de brandveiligheid van de CREATEX-platen. “Iedere plaat werd uitvoerig getest op bvb brandstabiliteit en slaagde ruimschoots voor de testen”, besluit Toon. “CREATEX is dus niet enkel een eenvoudig te plaatsen gipsplaat. Ze is ook akoestisch absorberend, verbetert de luchtkwaliteit, biedt esthetische meerwaarde en is dus bijzonder veilig.”

©Anastasia Verleysen - LOUWERS MEDIA GROEP

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar