Etex Tisselt Magazijn

Siniat Magazijn te Tisselt

Etex Tisselt Magazijn

Als toonaangevende off-site innovator met expertise in alle bouwsectoren is EOS gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de levering van een breed scala aan op maat gemaakte staalskeletconstructies voor de off-site markten. EOS maakt deel uit van de Etex Group en door de expertise op het gebied van gipsplaten, passieve brandbeveiliging en staalskeletconstructies samen te voegen, heeft de groep een unieke reeks geteste en gegarandeerde oplossingen voor de bouw van wanden gecreëerd, waaronder het Thrubuild®- en Thruwall®-assortiment.

De ontwikkeling van deze hoogwaardige, onbrandbare en volledig gegarandeerde complete wand- en vloeroplossingen stimuleert de vraag en verhoogt de behoefte van Etex aan magazijnfaciliteiten.

Ondanks de uitdagingen die de COVID-19-crisis met zich meebracht, werd een groot nieuw Etex-magazijn te Tisselt in gebruik genomen. Het 15.000m² grote magazijn is ontworpen met de nadruk op efficiëntie en veiligheid, waardoor de behoefte aan handmatige verwerking van materialen tot een minimum beperkt wordt. Met een “box binnen een boxbenadering” is binnenin deze moderne structuur een kantoorcomplex gebouwd met aparte ruimtes voor chauffeurs en logistieke medewerkers.

Tijdens de ontwerpfase werd voorgesteld om de structuur voor de kantoorgebouwen te bouwen in een draagbare lichte staalskeletconstructie van het Etex-bedrijf EOS.

Dit project is tot stand gekomen door de samenvoeging van vele Etex-merken en de nauwe samenwerking met bouwbedrijf Bolckmans. Deze gezamenlijke aanpak resulteerde in een snelle bouwmethode en in slechts enkele dagen tijd werd de volledige staalskeletconstructie gemonteerd.

Voor bouwbedrijf Bolckmans was het de eerste keer dat er met deze nieuwe, innovatieve bouwtechniek werd gewerkt. Twee instructeurs van het technische EOS team begeleidden de medewerkers van Bolckmans doorheen het proces wat resulteerde in een mooie samenwerking- ze waren blij met het resultaat en zijn nu vast overtuigd van de voordelen van een lichte staalskeletconstructie.

Het gebouw is niet alleen zeer functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het samenkomen van de Etex-merken en de samenwerking als 'ONE ETEX' vroeg om een gedetailleerde coördinatie en teamwork in de gehele supply chain van Etex Tisselt Magazijn waarbij Etex Engineering, Etex EHS, Etex Exteriors, Etex Building Performance, Etex New Ways en EOS betrokken waren.

STRUCTURELE DETAILS

Het offsite geproduceerd Thrubuild ® systeem levert sneller structuren, met gegarandeerde prestaties ingebouwd. Het Thrubuild®-systeem omvat de volgende specificaties:

EOS lichte staalskeletconstructie

  • C100-1.2mm voor muren en gevels
  • C250-2.0mm voor vloer -en plafondcassettes

Passieve brandbescherming

De interne afwerking wordt beschermd met een laag PROMATECT®-250 -12 mm gevolgd door Siniat 12 mm standaard gipsplaten.

Isolatie

100 mm 45kg/m³ steenwol tussen de noppen

Externe afwerking

  • De buitenafwerking wordt beschermd foor Siniat Weather Defence met 60mm steenwol bovenop de houten latten om de bekleding te ondersteunen.
  • De gevel bestaat uit Etex Exteriors Equitone Tectiva TE60

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar