MEDISCH SPECTRUM TWENTE

Projectdetails

Gebouwen
Zorgsector
Projectwaarde
€ 150 M
Klant
Medisch Spectrum Twente, Enschede
Aannemer
Dura Vermeer Trebbe
Onderaannemer
Croon, Unica en Wolter & Dros
Locatie
Enschede
Land
Netherlands

Project omschrijving

In mei 2012 werd er gestart met de bouw van dit project. Het compleet nieuwe ziekenhuis werd gebouwd naast de reeds bestaande locatie. Het uitgangspunt voor het ontwerp is een topklinisch ziekenhuis dat is uitgerust met de modernste technieken, hierbij de principes van ‘Healing Environment’ indachtig. Uit onderzoek blijkt immers dat een ‘helende omgeving’ het herstel en welbevinden van patiënten ten goede komt en hun stress vermindert. Kenmerken voor een healing environment zijn: veel daglicht, geluidsreductie, doordacht kleurgebruik, ontspanningsmogelijkheden en overzichtelijke indeling van het gebouw, met onder andere een goede bewegwijzering. Opmerkelijk is ook dat er voor langdurige opname louter eenpersoonskamers worden voorzien.

Technische ondersteuning

Ons Technical Excellence Centre staat klaar om al uw technische vragen te beantwoorden, oplossingen uit te werken, installatieadvies te geven, …

Technische documentatie

Vind alle product datasheets, installatiehandleidingen, brochures, Declaration of Performance (DOP), … die u nodig heeft om de klus te klaren.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar