Paviljoen van China

Expo Milano 2015
Ga naar:

Gegevens & uitdagingen

  • Sector: Expo Milaan
  • Architect: Link Arc Studio di New York e Università della Cina
  • Onderaannemer: GPA srl
  • Afgerond: 7/7/1905

Het Chinees paviljoen heeft een oppervlakte van 4.590m² (het is het tweede grootste na dat van Duitsland) en verwelkomt bezoekers met het thema "Land van hoop, voedsel voor het leven" en het ontwerp is geïnspireerd op traditionele waarden van harmonieus samenleven, "Hemel, aarde en de mens".
Het paviljoen is verdeeld in 4 thema's: de hemel (waarin de 24 maancycli zijn vertegenwoordigd die symbool staan voor de harmonie tussen mens en natuur), de mens (met verschillende objecten die typische activiteiten uit de landbouw vertegenwoordigen), land (waar diverse Chinese landschappen te zien zijn via multimedia), en tenslotte de harmonie (met de balans tussen de natuur en het zoeken naar een duurzame ontwikkeling).

Installatiefase

Omdat er gekozen werd voor een EI60 oplossing, moesten de binnenwanden verwezenlijkt worden met een dubbele plaat Prégyplac BA13 of Prégyplac BA15 aan elke kant.

De keuze voor een dikte van 15mm of 13mm werd bepaald door de toepassingsomgeving: De expositiezone vraagt om meer mechanische sterkte omwillen van de grote toestroom van bezoekers, daar waar er in de ruimtes die enkel toegankelijk zijn voor de technische medewerkers een plaatdikte van 13mm volstaat.

Tenslotte werden op plaatsen die een goede vochtwerendheid vereisten Pregydro BA13 platen aangebracht.

Resultaten